En minut till havet – om du går sakta

Adressen kombinerar trygga och natursköna omgivningar med närhet till staden och världen bortom. Ett A-läge, helt enkelt.

Mellan stad och fiskeby. Mellan park och fälad. Mellan paradvillor och funkishus. När Lägerplatsen i norra Landskrona äntligen förvandlas till Brf Lägerplatsen öppnas dörren till något långt över mittemellan.

Trevliga omgivningar

Vart du än vänder dig finns det något vackert att vila ögonen på. Mot väster och öster ligger flera av Landskronas pampigaste villor – Brf Lägerplatsen är helt klart i gott arkitektoniskt sällskap. Mot söder ligger Granet, vars mäktiga bokar, björkar och ekar sätter färg på årstiderna. Här kan du gå på upptäcktsfärd och leta efter gamla barrträd som är minne av att parken en gång var en granplantering. Mot norr ligger Exercisfältet som har använts som övningsfält, motocrossbana, flygfält, golfbana och fälad. Sedan 2005 är de 18 hektaren klassade som naturreservat. Det är aldrig tråkigt att vandra över ängarna med ekar, mandelblom, ögontröst och ljung som besöks av guld- och blåvingefjärilar.

Flera trevliga promenadslingor på två, tre kilometer börjar – eller slutar – vid Brf Lägerplatsen. Har du hund? Testa slingan utvecklad av en hundpsykolog!

Trivs du på havets våg, ligger Lindeshamn 200 meter bort. Härifrån skeppade Byggmästare Linds tegelbruk, som verkade här fram till 1896, ut sitt mur- och taktegel. Idag är det mest dagsetapper till Ven, fisketurer och söndagssegling som gäller i den lilla småbåtshamnen. Är du en landkrabba? Slå dig ner för en picknick vid ”hoddorna”.

Nära allt som ger livet flyt

Du tar dig ner till Landskrona centrums hela utbud av butiker, service, kultur och restauranger nås  på runt fem minuter med bil och sju minuter med cykel. Sommartid kan det visserligen ta lite längre om cykelturen går igenom Sveriges äldsta koloniområde. Då är det lätt det att slå av på takten och rulla sakta , sakta förbi de ljuvliga lotterna. Visste du förresten att Rothoffs kolonistuga är ett museum där du kan handla närslungad honung och slå dig ner med kaffekorgen i bersån?

Du kan också släcka törsten och stilla hungern längs Artillerigatan där det finns konditori, restauranger och närbutiker med bra sortiment.